Belastingsadviseurs

Bij Van Herck & Co zijn we op de hoogte van de actualiteit binnen het gebied van belastingen. Deze kennis beperkt zich niet enkel tot het Belgische belastingsrecht. Dankzij ons lidmaatschap van MGI, kunnen wij jou ook doorgedreven belastingsadvies geven op Europees en zelfs internationaal niveau. Zo kan jij altijd rekenen op actueel advies met betrekking tot directe én indirecte belastingen. 

Voor de opstart en het uitbouwen van je onderneming

Waag jij de stap? Bij een eigen onderneming komen heel wat zaken kijken. Belastingen of taksen zijn één van de belangrijke pijlers voor de opstart van een gezond bedrijf. Onze experts geven jou advies bij het uitbouwen van je droom. Zo stellen we voor jou de belastingaangiften en de periodieke btw-aangiften op. Bij btw- en belastingscontroles verdedigen we jouw belangen zodat je bedrijf zich steeds in de meest gunstige positie bevindt. 

Ook voor het opstellen van rulingaanvragen kan je op ons rekenen. Een ruling is een voorafgaande beslissing van de federale of regionale belastingdienst die jou als belastingplichtige rechtszekerheid biedt. Het bepaalt namelijk hoe de fiscale wetten zullen worden toegepast op jouw specifieke situatie. Bij het aanvragen van dergelijke rulingaanvraag is de timing van groot belang. Het is ten slotte noodzakelijk dat de beslissing genomen wordt voordat er fiscale gevolgen ontstaan. Daarbij verdedigen we ook jouw belangen bij de Dienst Voorgaande beslissingen, ook wel de rulingcomissie genoemd.

Voor veranderingen binnen je onderneming

Als eigenaar van een bedrijf is het van groot belang om over een concrete vermogensplanning te beschikken. Dit betekent dat je jouw volledige vermogen gaat organiseren en beslissen hoe de overdracht ervan gaat verlopen. Met een goede vermogens- en successieplanning kan jij gerust zijn met oog op de toekomst.

Jouw onderneming zal dan ook groeien en veranderen gedurende de jaren. Daarom bieden wij jou fiscale en juridische bijstand bij de overdracht van je zaak of bij herstructureringen. Denk maar aan fusies, splitsingen of de omzetting van de rechtsvorm. Bij Van Herck & Co ben je zeker. Vandaag, morgen én in de verdere toekomst.